F.A.Q.

 

Vevőink leggyakrabban feltett kérdései:

Köszönjük a kérdéseiket,
amelyekre mindig szívesen válaszolunk

 

Mi a HUROKÁN?

A HUROKÁN egy higiéniai berendezés,
amely kémiai szerek nélkül,
szagmentessé változtatja a toalettet.
Felépítése és működése a törvény által védett
találmányon alapul


A HUROKÁN szuperszagelszívó a „253/1997. (XII. 20.) Korm. Rendelet az országos településrendezési és építési követelményekrõl” értelmében szellõztetõ berendezésként is használható.


Hogyan működik a HUROKÁN?

  A HUROKÁN közvetlenül a szagok keletkezésének a helyéről, a wc csészéből (az öblítő perem alatt) szívja el a szagokat és a lebegő baktériumokat, ezért szagok nem kerülhetnek a környezetbe. Így a légtér mindig tiszta, baktériummentes és kellemes marad.


Hova tűnnek el a szagok?

Közvetlenül a wc csészéből elszívott szagok és lebegő baktériumok a szennyvízcsatornába kerülnek elvezetésre.


Csak az új toalettek-be szerelhető be a HUROKÁN?

Nem csak az új toalettek-be szerelhető be, hanem a régi toalettek 96%-ába utólag is beszerelhető.


A HUROKÁN nyugalmi állapotában a szagok és a baktériumok visszajuthatnak a csatornából a helyiségbe?

Nem, a csatornából a helyiségbe a szagok és a baktériumok nem juthatnak vissza, mert a HUROKÁN nyugalmi állapotában a folyadéktartályos szelep zárva van, így a szagok és a baktériumok visszaáramlását megakadályozza.


Miért a szennyvízcsatornát használják a szagok elvezetésére?

A szellőztető kéményeken történő elvezetés esetén, a kémények falain lerakodott szerves anyagokon élő  baktériumok, a külső légnyomás hatására vissza kerülhetnek a helyiségbe és megbetegedéseket okozhatnak. (A visszacsapó szelep nem zár tökéletesen)
A szennyvízcsatornába történő szagelvezetés kivitelezése egyszerű, ezért olcsóbb és a csatornából sem a szagok, sem a baktériumok - a vízzárnak köszönhetően - nem kerülhetnek vissza a légtérbe.


Szellőztetést is biztosít?

Igen, működése alatt szellőztetést is biztosít. Természetesen a szellőztetéshez a helyiség nagyságát és a kikapcsolás késleltetésének az időtartamát összhangba kell hozni. (a mozgásérzékelő késleltetett kikapcsolása 0,5 és 10 perc között állítható)


Hogyan kell be, illetve ki kell kapcsolnom a HUROKÁNT?

A HUROKÁN működése automatikus. Amikor mozgást érzékel önállóan bekapcsol és a toalett használata közben is folyamatosan működik. A személy távozása után a helyiségből a HUROKÁN tovább folytatja a szellőztetést és az előre beállított késleltetési idő eltelte után automatikusan kikapcsol.  


A kikapcsolás késleltetése milyen határok között állítható?

A kikapcsolás késleltetése az utolsó észlelt mozgástól számított  fél perc és tíz perc közötti időtartamra állítható be.


Miért van nekem szükségem a HUROKÁN - ra?

A mai modern és igényes világunkban, a törvény által védett találmányon alapuló HUROKÁN – nak köszönhetően, megnyílt a lehetőség, a kémiai szerektől mentes, a folyamatosan szagtalan és tiszta levegőjű toalett megvalósítására. A kellemes és egészséges környezethez Önnek és szeretteinek is joga van.


Mennyi a HUROKÁN utólagos beszerelési ideje?

A hagyományos toalettek 96%-ába utólag is beszerelhető. A beszerelési idő átlagosan 2 – 3 óra.


Milyen karbantartást igényel és milyen időközönként kell végezni?

A HUROKÁN magas műszaki színvonalának köszönhetően semmilyen karbantartást nem igényel.


A HUROKÁN – t csak lakásokba ajánlatos felszerelni?

Nem csak lakásokba ajánljuk, hanem minden olyan helyre, ahol wc van felszerelve, ahol az igényes, egészséges és kulturált emberi környezet, a baktériummentes légtér elvárható. Az iskoláinkban, munkahelyünkön, intézményeinkben, szálódáinkban, otthonunkban és mindenütt, ahol nem akarunk kellemetlenséget okozni másoknak és önmagunknak. 


Mennyi a szállítási határidő?

A szállítási határidő egyeztetés alapján tudható meg:

Partnerünk saját üzleteiben és azokban az üzletekben, ahova, mint nagykereskedő szállít.
- Fárszer Egyéni Vállalkozás
6400 Kiskunhalas, Szénás u. 15.
Telefon: 06 77/522-764
06 77/522-765
06 77/522-766
E-mail: kiskunhalas@farszer.hu
http://www.farszer.eu/

- Közvetlenül a gyártónál, a HURO kft-nél
9081 Győrújbarát, Veres Péter u. 140
Telefon: 06 96/427-484
E-mail: hurokan@huro.hu


Mi történik a régi wc - csészével?

A HUROKÁN felszerelése közben a régi wc csészét leszerelik, majd a helyére visszaszerelik.


A mi fürdőszobánkon ablak van. Mit nyerünk, ha a HUROKÁN –t beszereltessük?

A nyitott ablakon a levegő be, illetve ki áramlik, a belső és a külső  légnyomáskülönbség függvényében. Ha a benti légnyomás nagyobb, akkor a levegő kifele áramlik és télen a meleget (meleg=pénz) viszi ki. A helyiségben tartózkodó személy viszont huzamosabb ideig kénytelen a kellemetlen szagokat és a lebegő baktériumokat elviselni.
Ha a kinti légnyomás a nagyobb, akkor a huzat (télen-huzat=hideg=pénz) a kellemetlen szagokat és a lebegő baktériumokat benyomja az előszobába és a többi helyiségbe, így a szagmentesség egyáltalán nincs megoldva. Talán Önök ezeket már tapasztalták.
A fent említett problémákat a HUROKÁN tökéletesen megoldja, az Önök és vendégeik megelégedésére, ugyanis a szagokat és a lebegő baktériumokat a wc csészéből nem engedi ki a légtérbe, ugyanakkor a szellőztetést is biztosítja.  


A HUROKÁN biztonságos?        

     Igen, a HUROKÁN biztonságos, a TÜV Rheiland által kibocsátott megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Kiskorú, felnőtt és idős emberek biztonságosan használhatják.


Zavaró hanghatás halható-e?

Lényegesen kisebb hanghatás hallható, mint egy hagyományos fali szellőztető ventilátor esetén, tehát nem zavaró. A hanghatás a wc csésze típusától, az öblítő nyílás üregeinek a nagyságától függ.


Működéséhez milyen fogyóeszközökre és milyen időnként lesz szükségem? Ezek mennyibe kerülnek?

A HUROKÁN működéséhez teljes élettartama alatt nem lesz szüksége semmilyen fogyóeszközre, tehát a beszerzési áron kívül nem lesznek további költségei fogyóeszközökre.


Mennyi áramot fogyaszt?

A HUROKÁN teljesítménye 36 w, fogyasztása kisebb, mint egy 40 wattos izzóé.


Mi történik áramszünet esetén?

A civilizált társadalom sajnos nem működik áram nélkül. A HUROKÁN sem. Az áramszünetben a wc rendeltetésszerűen használható, viszont a régi idők kellemetlen élményei idéződnek fel, amikor még a HUROKÁN nélkül kénytelenek voltunk elviselni a kémiai szerekkel keverten is zavaró szagokat és betegségeket is okozható baktériumokat.


Milyen hatást idézhet elő a HUROKÁN?

Kulturált környezetet, egészséges és kellemes közérzetet idéz elő.


Miben különbözik a HUROKÁN a hagyományos szagelszívóktól?

- A HUROKÁN közvetlenül a wc csészéből szívja el a szagokat és a lebegő baktériumokat, így szagok és a lebegő baktériumokat nem kerülhetnek a környezetbe
- A HUROKÁN a szagokat és a lebegő baktériumokat a szennyvízcsatornába vezeti és a vízzel záró szelep tökéletesen megakadályozza a szagok és a lebegő baktériumok visszaáramlását a légtérbe.
- A hagyományos elszívók a szagokat a szellőztető kéménybe vezetik. A kémény falain lerakodott szerves anyagokon élő és ott lebegő baktériumok a légnyomás változások hatására vissza áramolhatnak a helyiségbe és megbetegedéseket okozhatnak.
- Automatikusan működik és magas műszaki színvonalának köszönhetően karbantartást nem igényel.


Károsítja-e az egészséget?

Nem, épp ellenkezőleg a HUROKÁN megóvja szervezetünket az egészségtelen, káros - természetes és vegyi – szaganyagoktól, lebegő baktériumoktól.

További felmerülő kérdéseivel kérjük forduljon hozzánk bizalommal.